English site
Welkom C.V. Schilderijen Beeldhouwwerk Kleine Schilderijtjes Prijzen Exposities Contact

Welkom

Hans Butzelaar, Amsterdam, 1945, heeft altijd veel belangstelling gehad voor beeldende kunst.

In zijn jonge jaren, zo tot zijn 22ste, schilderde en boetseerde hij. Tijdens zijn werkzame leven verzamelde hij schilderijen en op zijn vele reizen over de wereld vond hij altijd wel tijd om een museum of een galerie te bezoeken.

In 2000 stopte hij met werken en hij pakte direkt zijn oude liefde, de beeldende kunst, weer op. Hij nam les in schilderen en beeldhouwen (en doet dat nog steeds) en probeerde een eigen stijl te ontwikkelen. Ook het bestuderen van zijn favoriete schilders (o.a. Nicolas de Staƫl, Otto.B. de Kat, Modigliani) leerde hem veel.

Alle andere aspecten zoals vorm, compositie, structuur en kleur ontstaan uit de dagelijkse worsteling met het doek op de ezel. Hij wil geen boodschap brengen, maar probeert iets te maken wat aangenaam is om naar te kijken. Zijn problemen zijn vooral van schilderkundige aard: dat transparante groen, dat mooie verschoten blauw er tegenaan, welk warm grijs zou daar het best bij passen? Zijn interesse in vorm en kleur gaat de laatste tijd steeds meer richting abstractie; hij is op zoek naar een stijl waarin abstractie en impressionisme samen kunnen gaan.

Al zijn schilderijen zijn ingelijst, hij besteedt daar veel aandacht aan. Vooral landschappen, o.a. Terschelling, Zuid Frankrijk, maar ook het uitzicht vanuit zijn atelier, het Utrechtse polderlandschap, en portretten zijn zijn favoriete onderwerpen.

Ingetogen kleurgebruik kenmerkt zijn werk.